U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Maximo loves food!

Een belangrijk onderdeel van dit avontuur is natuurlijk eten! Het is belangrijk dat je snel, gezond en met beperkte mogelijkheden een maaltijd op tafel zet. Tijdens het zeilen is koken vaak een uitdaging, maar ook als je voor anker gaat of in een haven aankomt is het verkrijgen van (verse) ingrediënten niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Wij houden gewoon van lekker healthy food en wij willen jullie graag meenemen naar de kombuis van Maximo waar naast het traditionele Captain's Dinner ook allerlei andere lekkere maaltijden worden bereid. 

 

 Captain's dinner à la Maximo

Rijsttafel uit Holland?

De Nederlandse kapucijner speelt de hoofdrol in wat ook wel de Hollandse rijsttafel wordt genoemd: het captain’s dinner. Die naam stamt uit de Gouden Eeuw, de tijd van de VOC. Schepen waren vaak weken onderweg, waardoor de bemanning afhankelijk was van voornamelijk houdbare ingrediënten. De gewone zeelui werden afgescheept met kapucijners, spekvet en scheepsbeschuit. Echter: bij de kapitein kwam vaak allerlei extra’s op tafel – zoals tafelzuur, pekelvlees en gebakken ui – die zorgden voor extra smaak aan de maaltijd.

Wat is ons recept?

  • 2 blikken kidney beans
  • Pakje bacon/spekreepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 paprika in stukjes gesneden
  • Mosterd
  • Olijfolie
  • Zoetzure augurken

Bereiding heel simpel: eerst spek/bacon bakken, vervolgens ui en paprika meebakken , olijfolie toevoegn en als laatste de kidney beans erbij. Op smaak brengen met peper. Serveren met de augurken en mosterd.

     Eet smakelijk!

 

 Dipsaus Guacamole

 

Guacamole is een heerlijke Mexicaanse dipsaus op basis van rode peper, knoflook en avocado. Ideaal om te combineren met wraps, tortillachips, maar kan ook heerlijk op een (stok)broodje.

Ingrediënten: 

  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • knoflookteentjes

 
Bereiding:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe de peper in een ruime vijzel. Heb je geen vijzel? Snijd alle ingrediënten dan zo fijn mogelijk. Dan kun je guacamole namelijk ook in een kom maken en alle ingrediënten met een vork fijnprakken. 

Halveer een teen knoflook. Doe de knoflook met 1 theelepel grof zeezout in de vijzel. Vijzel de peper, knoflook en het zout tot een gladde pasta. Neem de peperpasta uit de vijzel. 

Snijd 2 rijpe avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in stukken. Vijzel het vruchtvlees grof en meng het met de peperpasta. Als het niet allemaal in de vijzel past, doe het dan in delen. Schep de guacamole in een kom. 

Halveer een limoen en pers de vrucht uit. Voeg 3 eetlepels sap toe aan de guacamole, of zoveel als je lekker vindt, en roer het goed door. Het limoensap zorgt voor een frisse tegenhanger van de romige avocado, maar helpt ook tegen het verkleuren. Dek het af met vershoudfolie direct op de guacamole en bewaar tot gebruik in de koelkast, maar vers is ie natuurlijk het lekkerst. Bon appetit!

 

Tzatziki met verse bieslook

Ingrediënten:

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 bos verse bieslook, fijn gehakt
  • 2-4 teentjes knoflook (naar smaak), uitgeperst met de knoflookpers
  • 1 komkommer, geraspt met schil en even uit laten lekken
  • 3-5 eetlepels olijfolie, naar smaak
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 limoen, uitgeperst
  • Vers gemalen peper naar smaak
  • Ter garnering en verfijning: tuinkers

Bereiding:

Bereiden is heel simpel. Alle bovengenoemde ingrediënten samenvoegen en lekker roeren. Wel eerst de geraspte komkommer (niet te fijn i.v.m. bite) minimaal 5 min. uit laten lekken, anders wordt de tzatziki te dun. In de koelkast zetten met een afdekfolie er overheen en even een uurtje laten staan om alle ingrediënten te laten intrekken.

Serveertips:

Serveren met de tuinkers als topping. Heerlijk bij vele gerechten, maar uitermate geschikt bij een vers gebakken stokbrood, salades, maar ook aan te raden bij vers (gekookte) voorjaarsgroentes, wraps en vlees van de barbecue en nog veel meer natuurlijk!

 Pastasalade Tonijn

 

 Ingrediënten:

  • 250 gr. pasta 
  • 150 gr. gerookt ontbijtspek, in reepjes en uitgebakken
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bakje cherrytomaten, in blokjes
  • 100 gr. olijven zonder pit, grofgehakt

en voor de dressing: 

  • 3 el. extra vergine olijfolie (bij voorkeur een pittige olie)
  • sap van 1 limoen
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl. gedroogde basilicum
  • 2 tl. honing
  • zout
  • peper

Bereiding:

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de dressing van alle genoemde ingrediënten. Doe de afgegoten, hete pasta in een ruime schaal en roer de dressing erdoor (hete pasta neemt de smaak van de dressing beter op dan afgekoelde pasta).

Voeg de paprika, de spekreepjes en de tonijn toe en roer goed door. Voeg, zodra de pasta is afgekoeld, de tomaten en olijven toe. Eet smakelijk! 

 

Rijstsalade à la Vagebond

Roos en Hans van de Vagebond hebben ons getrakteerd op een rijstsalade. Dit was een recept van vroeger van de vader van Roos en wordt traditioneel elk jaar tijdens de vakantie gemaakt en hij is heerlijk! Hieronder volgt het recept:

Ingrediënten:

  • Rijst
  • Tonijn
  • Rode ui
  • Kappertjes
  • Paprika
  • Mais
  • Augurkjes/zilveruitjes
  • Eventueel gebakken champignons of uit een potje

en voor de dressing:

  • mosterd
  • mayonaise
  • yoghurt
  • citroensap

Bereiding: 

Rijst koken. Tonijn, rode ui, kappertjes met de dressing samenvoegen. Vervolgens de rest erbij en op smaak brengen met peper en zout. Enjoy your meal!

Recept Spaghetti met garnalen en rucola voor 4 personen

 

Ingrediënten: 

  • 450 gr. spaghetti
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • Extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 tot 2 gedroogde rode pepers, verkruimeld
  • 400 g gepelde rauwe garnalen
  • 1 klein wijnglas witte wijn
  • 2 opgehoopte eetlepels puree van zongedroogde tomaten of 6 in een blender fijngemalen zongedroogd tomaten
  • De geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 2 handenvol rucola, grof gehakt

 

Bereiding:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan kokend water.Verhit ondertussen 3 flinke scheuten olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de knoflook en Spaanse peper bij. Doe zodra de knoflook begint te kleuren de garnalen erbij en bak die gedurende 1 minuut. Giet de witte wijn en de tomatenpuree erbij en laat het mengsel een paar minuten pruttelen. Laat de gare pasta uitlekken in een vergiet en bewaar een beetje van het kookvocht. Hussel de spaghetti en de saus door elkaar, knijp het citroensap erover, doe de helft van de rucola erbij, giet er eventueel een beetje van het kookvocht bij om de saus iets dunner te maken en doe er zout en peper naar smaak bij. Verdeel de pasta over 4 borden en strooi er de geraspte citroenschil en de rest van de rucola over. Enjoy!

 

Zelf yoghurt maken

In Nederland is yoghurt in overvloed te verkrijgen, pakken vol. In Engeland is dit ook goed verkrijgbaar, maar verderop niet. Veelal verkrijgbaar in kleine kuipjes in allerlei smaken met heel veel suiker; naturel yoghurt ook in kleine kuipjes. Tijdens de oversteek kun je maar beperkt gekoelde voorraad meenemen en het zou heel makkelijk zijn als jezelf yoghurt kan maken. 

Hoe maak je yoghurt?

Twee grote eetlepels yoghurt (die je nog hebt) in een grote pot met deksel mengen met een liter opgewarmde houdbare melk of er 12 volle eetlepels melkpoeder en water bij doen, goed mixen en dat dan in de zon zetten (drie tot vijf uur bij 38*C) tot het dik begint te worden. Vervolgens zet je het in de koelkast en voilà, de volgende dag heb je nieuwe yoghurt. En als die bijna op is doe je met het restje yoghurt hetzelfde als hierboven (dit kan je max. 10 keer herhalen).

Tip: niet schudden en lang genoeg in de zon laten staan.

Bananentiramisu met rum

In de Carieb zijn de rum en bananen goed verkrijgbaar en dit is een heerlijke variant op de traditionele tiramisu. Tip: wees niet te zuinig met de rum.

Ingrediënten:

  • 250 gr. mascarpone
  • 7dl slagroom
  • 2 bananen in plakjes
  • 30 gr rozijnen
  • 0,5 cl rum
  • 1 dl citroensap
  • 1 pak lange vingers
  • 1 kopje koffie
  • wat chocolade poeder

Bereiding:

  • slagroom met de suiker opkloppen tot yoghurt dikte.
  • mascarpone en de bananen stukjes erbij doen.
  • rum met de rozijntjes er doorheen doen.
  • lange vingers uitleggen op de bodem en besprenkelen met de koffie
  • helft van de mousse erop
  • weer een laagje met lange vingers
  • rest van de mousse erop
  • 4 uur oplaten stijven
  • voor het eten bestrooien met wat chocolade poeder

 Kip Kerrie Salade

 

Je neemt voor 1 bakje salade:

  • 1 kipfilet
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • Verse peterselie en/of bieslook
  • 1 kneepje citroensap
  • Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Snijd de kipfilet in stukjes en besprenkel met een snuf peper, zout en 1 theelepel kerrie.
  2. Verwarm een scheutje olie in een pan, bak de kipfilet om en om in 10 minuten gaar.
  3. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  4. Meng ondertussen de Griekse yoghurt met de mayonaise, de overige kerriepoeder, de honing, de citroensap, wat peper en zout in een kommetje.
  5. Snij de peterselie en/of bieslook fijn en roer erdoor.
  6. Als de kip is afgekoeld, snijd je de stukjes fijner en roer je de saus door de kip. Klaar is je home made broodbeleg. 

                                                                                                - Eet smakelijk -

Havermout pannenkoeken

 

Dit recept voor pannenkoekjes van havermout is een absolute aanrader. Heerlijk als ontbijt maar ook lekker om 's avonds te eten.

Ingrediënten:

  • Banaan - 2 rijpe
  • Havermout - 60 gram
  • Kaneel - ½ theelepel
  • Ei - 4
  • Roomboter of olie
  • Fruit - naar keuze, als topping.

Bereiding:

  1. Pel de bananen, breek ze doormidden
  2. Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren in een keukenmachine (of prak de banaan en kluts alles heel goed door elkaar)
  3. Bak de pannenkoekjes zoals normale pannenkoeken in een kleine pan met een beetje roomboter of olie ongeveer 2 minuten aan beide kanten goudbruin op halfhoog vuur
  4. Serveer de havermout pannenkoeken met vers fruit en misschien ook nog wel een schepje yoghurt. Mocht je dit niet hebben, dan zijn ze zonder deze topping ook heerlijk.

Quiche vegetarisch

Dit is een heel makkelijk recept op de boot, ook omdat het vegetarisch is en kan je uiteraard varïëren met allerlei groenten. Bijvoorbeeld met tomaat, courgette, ui en knoflook is ook een heerlijke variant.

Ingrediënten:

  • 1 zak spinazie
  • 1 prei, in stukjes
  • 1 rode ui, in stukjes
  • 1 middelgrote courgette, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 grote eieren
  • 250 gr. kaas naar keuze
  • zout en peper naar smaak
 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
  2. Breng een pan water aan de kook en kook hierin de spinazie 2 minuten. Goed uitlekken.
  3. Als de spinazie aan het uitlekken is, verhit je wat olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de prei, rode ui en courgette toe. Bak tot de groenten zacht worden, ongeveer 4 minuten.
  4. Klop de drie eieren in een aparte kom los en voeg de prei, rode ui, courgette en spinazie toe. Meng door, voeg de kaas toe en meng nog eens door.
  5. Schenk het mengsel in een geschikte taartvorm of ovenschaal en zet het in de voorverwarmde oven. Bak tot de bovenkant bruin is en gaar in het midden. Serveer warm of koud met een salade.

Falafel wraps (vegetarisch)

Ingrediënten:

  • Kikkererwten
  • Ui
  • Knoflook
  • Olie
  • Kruiden: komijn, gember, koriander en eventueel wat je wilt
  • Sambal/chili
  • Bloem

Bereiding:

Dit alles in de blender en als laatste de bloem toevoegen. Stevige balletjes kneden en eventueel nog wat bloem toevoegen, zodat de balletjes niet uitelkaar vallen. In olie bakken. Serveren met wraps, cream cheese, sla, tomaat, paprika, mais en verder wat je lekker vindt.

Met dank aan Roos en Hans van de Vagebond! Eet smakelijk.

Saté

 

Marinade

Ingrediënten:

  • verse gember 2 cm
  • knoflook
  • olie
  • ketjap manis of soyasaus
  • peper
  • citroensap
  • honing (indien ketjap manis, dan geen honing toevoegen)

Bereiding:

alles in de blender samenvoegen en hiermee het vlees ruim vantevoren marineren. Ik gebruik meestal kip.

 

Satésaus

Ingrediënten:

  • pinda's
  • kokosmelk
  • ketjap manis
  • sjalot
  • olie
  • gemberpoeder of vers
  • knoflook
  • peper

Bereiding:

  • pinda's fijnmaken in de blender
  • sjalot en knoflook fijn snijden en in olie bakken
  • vervolgens de rest toevoegen en langzaam verwarmen
  • naar eigen smaak verder op smaak brengen met de kruiden en ketjap.

Serveren met rijst en (komkommer) salade. Enjoy!

Kokosmakronen

Kokosmakronen zijn super easy zelf te maken. Kokosmakronen uit de supermarkt zitten vol met suiker, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig! Dat proef je wel als je deze suikervrije kokosmakronen hebt gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 3 eiwitten
  • 50 gr. honing/agave/ahorn
  • 140 gr. kokos
  • eventueel 2 el kwark
  • eventueel een dopje vanille extract

Bereiding:

Klop de eiwitten met de honing stijf in een kom. Roer de kokos en vanille extract erdoor. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast zodat het een beetje stijf kan worden. Je kan deze stap ook overslaan, maar dan is het moeilijker om balletjes te maken.

Warm de oven voor op 180 graden.

Als het mengsel nog een beetje droog is kan je de kwark toevoegen. Meng alles nog even goed door elkaar. Maak dan balletjes van het mengel door een beetje te knijpen. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten goudbruin. Het kan per oven verschillen dus check ze af en toe even! Helemaal met de oven op de boot is dit belangrijk.

Omnia ovenOmnia ovenPoffert

Poffert is een typische Gronings streekgerecht. Hoewel ik een Groningse ben en opgegroeid ben op het Groningse platteland, ben ik niet bekend met dit recept. Poffert kun je heel gemakkelijk maken en je hebt er niet veel voor nodig. Met de wonderpan ofwel de Omnia oven, waarmee je op het gasfornuis ovengerechten kunt maken, kun je dit maken. Dit scheelt nl. veel gas en dit is heel handig voor op de boot.

Ingrediënten:

  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml melk
  • 2 eieren (niet te groot)
  • theelepel suiker
  • mespunt zout
  • Boter
  • Basterdsuiker (of stroop)

De boter gebruik je om de vorm in te vetten en als de poffert klaar is, smelt je de boter en doe je een beetje op een plakje en daarna de suiker erop.

Bereiding:

Een poffert is echt heel gemakkelijk om te maken. Doe het zelfrijzend bakmeel, melk, eieren, suiker en zout in een beslagkom en meng alles goed met elkaar. Dit kun je doen met een garde of een keukenmixer. Mix alles door elkaar en zorg dat er geen klontjes meer in zitten.

Als alles is gemengd, kun je het in de oven, voorverwarmd op 160 graden, zetten voor ongeveer 30 minuten. In het begin moet je de ovendeur niet op en doen om te kijken hoe het gaat, want dan kan hij inzakken. Als de baktijd bijna is afgelopen, kun je wel even spieken.

Om te eten doe je een beetje gesmolten boter op een plakje poffert en daarop basterdsuiker of stroop. Echt zo lekker! Eet smakelijk. Mocht je het lekker vinden, dan kun je er ook nog rozijnen en appel aan toevoegen.

Quiche ham prei

 

Deeg

Ingrediënten:

  • 150 gr. boter
  • 3 dl meel
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel water

 

Vulling

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 bakje hamblokjes
  • 3 eieren
  • 2,5 dl room
  • Cayennepeper
  • Kerrie

 

Bereiding:

Verdeel de boter in het meel met het zout. Voeg  het water toe en verwerken tot een deeg. Leg het deeg in een plastic zakje en laat het gedurende 1 uur zo koud mogelijk rusten (heb je daar geen tijd voor dan is dit geen probleem). Beboter de vorm. Vorm het deeg tot een rol. Leg de rol in de vorm en druk het deeg dun langs de kanten uit. Snijdt de prei, paprika en ui. Roerbak in een scheutje olie de ham met de ui en de prei, voeg de kerrie toe, vervolgens de paprika. Leg deze roerbak in de vorm. Klop de eieren, room en cayennepeper op en giet het mengsel over de quiche. Bakken tot de vulling is gestold, ca. 1 uur. Ook lekker als koud borrelhapje. Eet smakelijk.

Spaghetti bolognese à la Jamie Oliver 

 

Ingrediënten (6 personen):

  • 2 plakken spek
  • 2 middelgrote uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 volle tl gedroogde oregano
  • 500 gr. gehakt 
  • 800 gram tomaten blik (ik gebruik liefst verse tomaten)
  • 100 gr. Parmezaanse kaas
  • basilicum
  • 500 gr. spaghetti

Bereiding:

Snijd de spek in stukjes en maak de uien, knoflook, wortels en bleekselderij schoon en hak ze klein. Zet een grote braadpan op het vuur en doe er twee scheuten olijfolie in samen met de spek en oregano en roerbak tot de spek goudbruin is. Doe de groenten erbij en bak 7 minuten mee terwijl je iedere 30 sec even roert. Roer er de gehakt en de tomaten door. Vul beide blikken met water en voeg toe. Roer en een flinke snuf peper en zout door en hak de steeltje van de basilicum fijn en voeg die ook toe. Laat het mengsel aan de kook komen en laat op laag vuur en met deksel op de pan ongeveer een uur pruttelen. Roer het af en toe even door. Doe de helft van de parmezaanse kaas door de saus en voeg de basilicumblaadjes toe. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de saus en de overige kaas.

Voor een meerdaagse tocht is dit echt een aanrader. De saus kun je vacuümeren of voor de luxe zeilers invriezen, zodat je het langer kunt bewaren.

Eet smakelijk!

Lasagne met broccoli en champignons

Ingrediënten:

  • 250 gr. broccoli
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 ui
  • Klontje roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 1-1,5 tl arrowroot of maizena
  • 2 et mosterd
  • 100 ml creme fraiche
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 250 gr. kastanje champignons
  • 1 tl tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el tomatenketchup
  • Peper en zout
  • 1 courgette

Bereiding:

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook deze 3 minuten in de bouillon. Schep de broccoli uit de bouillon en spoel koud af. Laat de roosjes uitlekken in een vergiet. Snij er plakjes van, ongeveer ½ cm. Bewaar de bouillon.

Snipper de ui en fruit deze in wat boter glazig. Knijp een teentje knoflook er boven uit. Voeg ongeveer 200-250 ml van de bouillon toe. Roer de mosterd, creme fraiche en de helft van de kaas erdoor. Verwarm en voeg arrowroot toe tot een mooi gebonden saus ontstaat. Meng de helft van de saus door de broccoli.

Snijd de champignons in plakjes en bak ze, al omscheppend, in een droge pan op hoog vuur tot ze beginnen te garen. Voeg een klontje boter toe en doof de hittebron. Voeg tijm, tomatenpuree en ketchup toe. Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.

Snijd de courgette in ultradunne plakken ca. 3 mm. Dit lukt het beste met een goede dunschiller of een fijne kaasschaaf.

Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Maak laagjes in een ingevette ovenschaal: broccoli, plakjes rauwe courgette, champignonmengsel, laagje geraspte kaas. Herhalen en dek af met de overgebleven mosterdsaus.

Bak de lasagne 25 minuten in de oven tot het gaar is en goudbruin kleurt.

Geniet van deze heerlijke koolhydraatarme lasagne!

Aardappelsalade met ham en appel

 

Ingrediënten: 

  • 4 aardappelen gekookt in blokjes 
  • 4 augurken in blokjes 
  • 125 gr. achterham in stukjes 
  • 1 ui gesnipperd 
  • 1 appel geschild in blokjes 
  • 1 el azijn 
  • 3 el mayonaise of de slank variant
  • 1/2 tl mosterd 
  • 1/2 tl kerriepoeder

Bereiding:

  • Schil de aardappels en kook ze in een pan met water gaar (10 – 15 minuten). Haal ze uit de pan en laat ze helemaal afkoelen.
  • Snijd de afgekoelde aardappels in blokjes.
  • Doe de aardappels, ham, augurken, ui en de appel in een kom en roer door elkaar.
  • Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de azijn, de mosterd en het kerriepoeder. Verdeel het over de salade en roer door elkaar.
  • Zet de salade een geruime tijd in de koelkast.
  • Heerlijk op stokbrood, broodje , op toast of als bijgerechtje op een buffet.

Geniet ervan!

Spaghetti ovenschotel

 

Ingrediënten:

  • 150 gr. spaghetti
  • Zout
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 50 gr. spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 100 gr. gehakt
  • 200 gr. maiskorrels
  • 200 gr. mixed pickles
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1/8l rode wijn
  • 60 gr. creme fraiche
  • ½ tl basilicum
  • ½ tl oregano
  • Versgemalen peper
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 tl boter om in te vetten
  • 75 gr. yoghurt
  • 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei

 

Bereiding:

  • Kook de spaghetti in kokend water beetgaar. Laten uitlekken in een vergiet.
  • Het spek bakken, eventueel wat boter/olie toevoegen. Het knoflookteentje fijnwrijven met zout, ui fijn snipperen, toevoegen en even meebakken.
  • Gehakt in stukjes snijden, maiskorrels afspoelen onder stromend water en laten uitlekken. De mixed pickles eveneens in stukjes snijden. Alles bij het spek-ui-mengsel doen en meebakken.
  • De tomatenpuree erdoor roeren, blussen met de rode wijn en binden met de creme fraiche. Intussen de oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Op smaak brengen met basilicum, oregano, peper en zout, peterselie erdoor scheppen.
  • Een vuurvaste schaal invetten, de spaghetti erin scheppen en de saus erover schenken.
  • Yoghurt, kaas en ei door elkaar roeren, peper en zout toevoegen en over de spaghetti verdelen. Ongeveer ¼ uur in de oven bakken.

Like ons op facebook

Like  Maximo1300.nl op facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en avonturen!