U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorbereiding

 

Voordat de trossen echt los gaan, is het belangrijk dat Maximo helemaal vertrekklaar is. Dit kun je lezen onder Maximo, maar ook de bemanning moet er klaar voor zijn. Om ons zo goed mogelijk voor te bereiden hebben we naast de gemaakte zeemijlen en reeds in bezit hebbende certificaten (Vaarbewijs 1&2, Marcom B op naam van de kapitein) ook o.a. het volgende gedaan:

  1. Rode Kruis: uitgebreide EHBO-training
  2. Get Wet Maritiem: MTC Outdoor Overlevingstraining op de Noordzee, Scheveningen
  3. RYA first aid course via zeezeilers van Marken
  4. RYA day skipper via Oceanpeople Masterclass Zij-len
  5. METEO voor vertrekkers via Nimos Meteotraining
  6. Via de landelijke actieve vereniging van Toerzeilers hebben we diverse trainingen en workshops gevolgd, zoals EHBO aan de dieselmotor, elektra voor vertrekkers, vertrekkersdag, bootvoorbereiding, medische hulp op zee, proviandering, DSC marifoon en communicatie
  7. Vaccinaties via GGD. Advies om hier minimaal 6 maanden vantevoren een afspraak te plannen.
  8. Afspraak met huisarts en apotheker om lijst medicijnen door te nemen. Tevens hebben we een korte hechtcursus gekregen van onze huisart.  De vereniging van Toerzeilers heeft een advieslijst opgesteld samen met een apotheker en de Radio Medische Dienst. Deze kun je hier downloaden. Mede in verband met de Opiumwet is het belangrijk om een medische verklaring van de huisarts mee te nemen. Mocht je medicijnen gebruiken, dan dien je ook een Engelse medische verklaring van de huisarts te hebben. Deze verklaring dient te worden ingediend bij hetcak.nl in Den Haag. De verklaring ontvang je na ca. 2 weken en voor de  verklaring heb je nog een Apostillestempel van de rechtbank nodig. Zie voor aanvullende informatie de website van het CAK.
  9. Vertrekkersdag via zeilen.nl op 1 april, en dan komt het ineens heel dichtbij en ontmoet je de vertrekkers van 2017, spannend!
  10. Vergunning in de pocket: voor de Spaanse Ria’s ligt een aantal eilanden die behoren tot een natuurreservaat. Het is verplicht om vooraf vergunning aan te vragen via www.iatlanticas.es en daarna kun je je via de website aanmelden waarna je drie nachten mag ankeren bij de eilanden. Klik hier voor aanvraagformulier. Binnen enkele dagen ontvang je de vergunning in je mail. Voor de aanvraag hebben we het template van het bootpaspoort van Blauwe Pinquin gebruikt. Het is erg handig om deze te maken en te lamineren.

 

Like ons op facebook

Like  Maximo1300.nl op facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en avonturen!