U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Waar zijn we nu?

 

Als we binnen bereik van een AIS ontvangstinstallatie op land zijn, kun je onze real-time positie checken door op deze link te klikken of via www.vesselfinder.com. We hebben gemerkt dat de laatste website meer real-data verschaft in plaats van Marinetraffic, dus we raden aan om ons te volgen via www.vesselfinder.com (zie kaartje hierboven).

 

AIS is een systeem dat automatisch de identiteit en de positie van een schip via een marifoonkanaal uitzendt. AIS staat voor Automatic Identification System.

Het Automatic Identification System (AIS) is een wereldwijd systeem voor het automatisch identificeren en volgen van het scheepvaartverkeer.

 

Hoe werkt AIS?

Een AIS transponder zendt automatisch zijn positie en ingeprogrammeerde identiteitsgegevens uit, zoals het MMSI-nummer, de scheepsnaam en radioroepnaam. Verder zendt een AIS automatisch een identificatiesignaal uit vanaf het schip. Schepen in de omgeving en walstations ontvangen informatie over de identiteit van het schip. Zoals het MMSI-nummer, de scheepsnaam en de radioroepnaam. Verder geeft AIS informatie over het soort vaartuig, de positie, de koers en de snelheid. Het werkt op de VHF-kanalen AIS1 en AIS2. Op een elektronische kaart kan ontvangen AIS-informatie (en dus positie en identiteit van het schip) zichtbaar worden gemaakt. Dit verhoogt de veiligheid in de scheepvaart. Ook sommige walstations en boorplatforms kunnen zijn voorzien van een AIS. Safety First!

 

 

 

  

 

Like ons op facebook

Like  Maximo1300.nl op facebook en blijf op de hoogte van alle nieuws en avonturen!